måndag 18 maj 2009

Mitt livs bästa avelsbedömning....

Jag, Jenny och Micke satte oss i bilen tidigt fredag morgon den 8 maj för att åka till avelsbedömningen i Vaggeryd. Det var bara Glampi som fick följa med denna gång.

Både exteriörbedömningen och ridbedömninge var på lördagen. Vi var naturligtvis fulla av förväntan. Skulle han få dom siffrorna som vi hoppas och trott va möjligt??

Exteriörbedömningen gick väl sämre än vad ja hade hoppats på. Jag tyckte att han var både mer musklad och vuxit till sig mer och fått större och bättre hovar, men det tyckte inte domarna. De sänkte till om med poängen på rygg och kors på honom. Men för övrigt behöll han sina poäng och i det stora hela gjorde det inte så mkt på slut poängen. Totalt blev det 7,78

Så var det dags för ridningen. Glampi kändes pigg och glad och min ambition var att få in så många 9.or som möjligt. Ridvisningen kändes bra och vi väntatade med spänningen på poängen.... Så kom sifforna 9 för tölt, 9 för trav, 9 för galopp, 5 för pass, 9 för form under ryttare, 9 för spirit och 7 för skritt. Vilken Lycka!!!
Det slutade med en total ridegenskapsbedömning på 8,34.

På söndagen var det dags för slutvisning och min tanke var att försöka höja skritten. Lite lättare att få han att slappna av när det inte är 8 sträckor fullt ös innan:) Men där trodde ja fel, han var superladdad så fort ja kom in på visningsbanan så det var bara att ge upp den tanken. Lite svårt att höja de redan fina sifforna. Men galoppen var det ja kände som fanns lite mer att visa upp. Så ja tog 3 galopp vändor och det resulterade i 9,5 för galopp! Vilket oxå höjde ridbesömningen till 8,39. Och gav en totalbedömning på 8,14

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar