tisdag 21 april 2009

Årets första tävling!

Lördagen den 18 april var årets första tävling för mig. Totalt 11 hästar från Ödegården åkte till Stenholmen för att tävla. Bara att transportera alla och få det att funka på plats utan vare sig boxplats eller hagplats var ett helt företag i sig.


Jag tävlade 4 hästar och först ut var Oskadis i fyrgång. Hon kändes lite allmänt seg och det blev inget vidare tempo i den ökade tölten. Men traven belönades med 7,0.



Glampi kändes där emot jämn och fin och det tyckte 2 av domarna oxå med 6,6 och 6,7 som slut poäng. Men tyvärr höll inte den 3.dje domaren med om detta och gav oss 5,8 med stort nedslag på skritten. Men trava det kunde han i alla fall och fick 2 st 7,5 för det.

Det slutade med en totlapoäng på 6,30.

Sen var det dags för femgång, där gamla veteranen Kurre (Hàrekur) fått följa med och prova sina vingar, efter att tävlat 4-gång ett tag.

Kurre sviker inte och visade sig vara i god femgångsform och vi gjorde en uttagning på 6,33 vilket oxå räckte till en första plats :=)

En ny häst för mig i år är hingsten Svalur från Örvik som jag har fått det stora förtroendet av familjen Stockberg att tävla på. Efter 2 månaders träning gjorde vi nu våran första debut. Han var mkt laddad och efter en fartfylld galopp så var det dags för pass. Första läggningen gick bra men i andra blev han lite överladdad och sprack upp. Men vi lyckades ialla fall få en slutpoäng på 6,0 vilket oxå innebär A-klass!!


Så var det dags för tölten. Glampi var på topp och vi gjorde våran

bästa töltuttagning någonsin!
Och totalpoängen blev 6,93!!

Oskadis var oxå mer på hugget inför tölten och resulterade i hennes bästa töltuttagnings poäng! Totalt 6,67!

Resultatmässigt så kan vi sammanfatta dagen med första platser i både fyrgång, femgång och tölt!


Vädret var strålande och det gjordes många och fina prestationer från hästar och ryttare från Ödegården. En riktigt toppen dag. Tyvärr blev det inga finaler dagen därpå, jag och Svalur var i Enköping för att delta i hingstfestivalen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar